Er tæppet håndknyttet ?


Her er nogle tips til at se om tæppet er håndknyttet. De ægte tæpper er altid håndknyttede, og man kan derfor rimeligt let afsløre om sælgeren forsøger at prakke én et af de maskinfremstillede kopitæpper på.Ægte tæppeFrynserne er tæppet trend og det er på disse tråde tæppet bliver knyttet. Trækker man i dem kan man fornemme at de er en del af tæppet.

Kantbåndet er tydelige snoet omkring de yderste trendtråde og er noget uregelmæssig. Kanten er fremstillet sammen med tæppet ved håndkraft.

Grundtråden der ligger mellem hver knuderække (kaldet skudet) kan ses som lyse tråder der ligger på tværs af tæppets længderetning. Disse væves ind i tæppet fra side til side.

MaskintæppeFrynserne er ikke en del af tæppet, men kun sat på efter tæppet er blevet færdigt. Dette gøres for at tæppet ser "helt" ud.

Kantbåndet er tydeligt syet på maskine og er meget regelmæssig. Samtidig ser man at der egentlig mangler den yderste lidt tykke snoet kantbånd.

De samme lyse tråde ligger på maskintæppet i tæppets længderetning, og virker nærmest som var de tæppets trendtråde.


Endelig kan det nævnes at ser man på tæppets bagsidestruktur vil man på håndknyttede tæpper se de små unøjagtigheder og fejl som altid vil forekomme i knyttearbejdet. På maskinfrestillede tæpper vil disse unøjagtighder selvfølgelig ikke forekomme.

Store Kongensgade 83-85 (ved Marmorkirken) - 1264 København K. - Tel.: 33 14 12 02 - info@maktabi.dk