Tre måder at checke sit tæppes stand på:  


1. Luven skal føles blød og lanolinholdig. 
 
 Luven på det nyvaskede tæppe eller det nyerhvervede tæppe føles ren og livlig. I de tæpper med høj luv, vil man kunne "ændre" luvens retning, blot ved at lade fingrene glide blødt gennem luven. Dette er et tegn på at tæppet er rent, og luven frisk og smidig.
Hvis det derimod ikke er muligt at "lege" med luven, kan det skyldes at tæppet er snavset, at luven er tør og hård af snavs. Jo mere stiv og hård luven virker, desto mere alvorligt er det at få tæppet vasket.
 
2. De små partikler af støv og sand skal vaskes ud af tæppet ! 
 
 Vend tæppet over Deres hånd og bank hårdt et par gange på tæppets bagside. Så får De et fint lag sand og støv i hånden. Selvom De støvsuger Deres tæpper grundigt, vil der med tiden altid samle sig små kager af fine støv- og sandpartikler omkring knuderne i tæppets bund. Disse støv- og sandpartikler gnaver uldfibrene i tæppet i stykker, når man går på tæppet. Dette sand og støv må og skal med års mellemrum vaskes ud af tæppet.
Det er vigtigt det gøres på en måde, der bevarer uldens naturlige indhold af lanolin. 
 
3. Frynserne falder af ?! 
 
 Har De tænkt på, at frynserne er enderne af tråde, der går igennem hele tæppets længde. Disse tråde, kaldet trenden, er tæppets rygrad. Bliver disse tråde først møre, er tæppets værdi væk og borte.
Når frynserne begynder at falde af, er det derfor et advarselstegn, De skal tage alvorligt. Kommer De tidligt nok, kan tæppet endnu reddes.
Det fine sand skal vaskes ud!
Frynserne falder af
Store Kongensgade 83-85 (ved Marmorkirken) - 1264 København K. - Tel.: 33 14 12 02 - info@maktabi.dk