Vi har over 4500 tæpper, aktuelt i de 2 hjørnebutikker!

Fotos af vores tæpper fremvist på en computer skærm kan ikke gengive uldens kvalitet, fleksibilitet og styrke. Tæppets struktur og farvernes skønhed og harmonier kan ej heller gengives korrekt. Dette forværres ydermere af at alle skærme gengiver farver forskelligt.
 
Et ægte tæppe er et stykke kunsthåndværk, hvor en kunstner har valgt mønster, farver og teknik, i ønsket om at frembringe et smukt og harmonisk tæppe. Når man erindrer, at knytteren ofte er mange måneder, om ikke år, om at skabe dette tæppe, jamen så mener vi, at vi skylder kunstneren, at tæppet bliver fremvist korrekt.

"Parzeryk"-tæppet fra omkring år 500 f.k. fortæller os, at der er knyttet tæpper i mange tusinder af år. Hvert eneste tæppe er frembragt af en kunstner, der med sin egen komposition har ønsket at skabe noget smukt.

For at kunne fremvise et stort udvalg, har vi valgt at samle alle vores tæpper i Store Kongensgade. Det er blevet til over 4500 tæpper fordelt over ca. 800 kvadratmeter i vores 2 hjørne forretninger.

Siden etableringen i Danmark i 1961 har vi udelukkende valgt at handle med topkvaliteter inden for hvert distrikt.

Da vi i generationer har handlet tæpper har vi igennem årene samlet en unik samling af tæpper hvor stort set alle distrikter er repræsenteret. Vi er derfor i stand til vise mange forskellige tæppetyper i vores tæppebunker.
 


I de store kælderlokaler finder De vores samling af store tæpper, f.eks. i størrelserne 200x250, 200x300, 250x350 og 300x400.

Desuden kan de her også nyde den store unikke samling af kvadrat-størrelser i 200x200 og 250x250.

Som noget helt specielt har vi åbnet vores samling af antikke tæpper og andre samlerstykker.


Hos MAKTABI finder De:
Værkstedstæpper

Kun tæpper fra de originale tæppelande:

 ·        Iran (det tidligere Persien)
 
 ·        Tyrkiet
 
 ·        Afghanistan
 
 ·        Kaukasus (tidl. USSR)
 
 ·        Turkmenien (tidl. USSR)
 
 ·        Kina
 


Nomadetæpper

Tæpper i (næsten) alle størrelser: Mål i centimeter

 ·        Løbere  f.eks.  200x80 og op til 800x85
 
 ·        Sofagruppen  f.eks. 200x140 eller 250x180
 
 ·        Spisebordet  f.eks. 300x200 og op til 600x400
 
 ·        Forliggere  f.eks. 75x40, 150x100
 
 ·        Kvadradiske  F.eks. 150x150 og op til 300x300
 


Vi har tæpper specielt velegnede til stærkt trafikerede steder (indgangen, kontor, og lign.). Og der findes selvfølgelig masser af tæpper, hvor målene ikke lige falder ind i de grupper skitseret ovenfor.

Kelim tæpper

Skriftlig garanti på alle tæpperne !

 ·        Garanti for ægthed !
 
 ·        Garanti for oprindelse !
 
 ·        3 dages fuld returret !
 
 ·        Tæppet er nyvasket !
 
 ·        Garanti mod råd og mørhed !
 
 ·        Tæppet er gennemgået for slid og reparationer !
 


Hvorfor kan MAKTABI ÆGTE TÆPPER med rette kalde sig
Danmarks største specialforretning ?

 

Vores styrke har altid været vores gode kontakter i tæppedistrikterne.
Igennem 4 generationer har familien indkøbt tæpperne helt ude hos nomaden, knytteren i landsbyen. Familien har handlet ind sammen og i store mængder, hvilket gjorde os til gode kunder blandt nomaderne, tæppesælgerne i bazaren, osv. Herved blev gode kontakter etableret, kontakter som sønnerne siden har overtaget gennem flere generationer.

Vores indkøbsstyrke kombineret med vores indgående kendskab til tæpperne, uldens kvalitet, knudetætheden, klipningen, samt de "lumske" tricks gør, at sælgeren ved at vi går efter kvaliteten.
 
 

Når vores store tæppe familie åbner deres "hemmelige" skatkamre, er det her iblandt vi vælger de skønne gamle tæpper, som i dag kendetegner et ægte tæppe fra Maktabi.

Alle tæpper er håndplukket, set efter for slid, reparationer, skævheder, farveudløb, mv. før der bliver handlet om prisen.
 

Store Kongensgade 83-85 (ved Marmorkirken) - 1264 København K. - Tel.: 33 14 12 02 - info@maktabi.dk