Lidt om tæppefamilien Maktabi:

MAKTABI-familien er i dag en af verdens største tæppehandlerfamilier.
I 4 generationer har familien handlet med tæpper, primært fra det gamle Persien, hvorfra familien stammer.
I midten af 20'erne flyttede familien fra Isfahan, i dengang Persien, til Beirut, Libanon, for at sælge tæpper til englænderne og franskmændene, som ferierede i byen.

Ali Akbar Maktabi var kendt, som en meget kyndig ekspert. Denne ekspertise blev hans sønner nu opdraget i, og hans viden og erfaring blev overdraget. Sadegh Maktabi, hans ældste søn, lærte alt fra indfarvningerne af garnerne, de svære reparationer, vasken, men ikke mindst de årtusinde gamle traditioner, der ligger til grund for hvert enkelt tæppe.

Følg dette link til museum for Ali Akbar Maktabi.


Ali Akbar Maktabi lærte sine sønner at respektere den kærlighed, hvormed hvert eneste tæppe var blevet skabt. Her til venstre står Sadegh Maktabi (nr. 2 fra venstre) udenfor butikken i Libanon i 1960.

I begyndelsen af 60'erne kom Sadegh Maktabi til København for at hilse på nogle forretnings-forbindelser, som han solgte tæpper til en gros. Det var under denne tur at han forelskede sig i København og Anne-Lise Thomsen.
I 1961 åbnede Sadegh Maktabi forretningen her i København.
Med stærke rødder i Iran og gode kontakter i tæppedistrikterne har Sadegh Maktabi, sammen med sin familie, rejst rundt i tæppelandene og handlet sig frem til unikke tæpper, valgt ud i blandt nomadernes egne samlinger. Netop Sadegh Maktabi's gode kontakter og store erfaring i tæppedistrikterne er nok forretningens største styrke, idet vi herved har adgang til områder, der er de fleste danske tæppehandlere afskåret.

Forretningen har stille og roligt udviklet sig til, i dag,  at være landets største og mest anerkendte tæppeforretning.


Sadegh Maktabi's tre sønner er i dag alle indtrådt i familie- virksomheden, og skønt de alle er uddannet i andre fag, så har alle måtte erkende, at den viden, erfaring og kærlighed til tæpper, som de alle er opflasket med, trækker mest. Alle tre sønner har fulgt med rundt på indkøbsrejserne, siden de var små. Alle tre har lært om indfarvningerne, lært at klippe får, fodret morbærlarver, vasket og repareret tæpper og ikke mindst knyttet egne kontakter til tæppehandlernes sønner ude i de mange tæppedistrikter.

Familien Maktabi er i dag placeret ud over hele verden, f.eks. Oslo, Beirut1, Beirut2, Beirut3, Beirut4, Jeddah, London, Riyadh, Zürich, Shiraz, Isfahan, Damaskus, Ohio, Phoenix, og København.
Ali Akbar Maktabi. (2. generation)
Maktabi - Bairut 1960
Sadegh Maktabi i butikken i
Store Kongensgade i 1965
Teamet
Store Kongensgade 83-85 (ved Marmorkirken) - 1264 København K. - Tel.: 33 14 12 02 - info@maktabi.dk