Maktabi - en tæppefamilie

 

I mere end 60 år har familien Maktabi rejst rundt og hentet specialvævede og -knyttede tæpper fra hele verden til butikken i København.

Maktabi er en af verdens ældste, fineste og største tæppefamilier. Efter at være flyttet til Danmark slog den persiskfødte Sadegh Maktabi og hans kone, Anne-Lise Maktabi, i 1961 for første gang dørene op til forretningen Maktabi i Store Kongensgade 83.

Forretningen er efter 60 års Danmarks største og mest anerkendte forhandler af ægte tæpper. I dag styres butikken stadig af Anne-Lise Maktabi og hendes søn Nadim Maktabi, som også har ansvaret for Maktabis tæppevaskeri.

 Tæppefamilien Maktabi er at finde i blandt andet Oslo, Beirut, London, Riyadh, Zürich, Ohio og Phoenix., hvor de fører den ældgamle tæppetradition og kærligheden til håndværket videre.

Anne-Lise Maktabi.jpg
 

Gamle traditioner og godt håndværk

Tæpperne er altid vævet og knyttet efter helt gamle traditioner og produceret i den fineste kvalitet af uld og silke. De bliver købt lokalt hos nomaderne og hos tæppesælgerne i bazaren. Og vores store erfaring og viden omkring tæpper og de traditioner der følger med håndværket betyder, at vi kan garantere uldens kvalitet, knudetætheden og klipningen er af fineste kvalitet.

På hjørnet af Store Kongensgade og Hindegade finder du mere end 4500 håndplukkede tæpper, som repræsenterer det ypperste inden for ægte og traditionelle tæpper.

Fordi hvert enkelt tæppe er unikt, anbefaler vi, at du kommer ned og finder din favorit. Det er ikke muligt at købe tæpperne online. Men ring gerne, hvis du er interesseret i at høre nærmere.

Pas godt på dit nye tæppe

Ægte tæpper må ikke renses eller vaskes med maskiner. Hvis man gør det, kan man komme til at fjerne uldens naturlige fedtindhold og tæppet kan miste sin slidstyrke og smidighed. Derudover risikerer man også farveudløb, som kan ødelægge tæppets værdi.

 Faktisk er det sådan, at der ikke er to tæpper, der skal behandles eller vaskes på samme måde.
Når vi bruger den oprindelige persiske vaskemetode, bruger vi op til 23 planter og rødder samt kvillajabark. På den måde sørger vi for at bevare uldens naturlige glans og smidighed – og vi fjerner samtidig al snavs fra knuderne.